Sivut

27. huhtikuuta 2014

Lauantai-illan tunnelmia



Kevät on parhaimmillaan ja lämpimänä iltana on mukava lämmitellä rantasaunaa touhukkaan päivän jälkeen. Siemenperunat on nostettu itämään, suurimmat esikasvatuskylvöt on saatu päätökseen ja kasvihuone on kunnostettu odottamaan taimien istutusta. Kaikenlaista pihanurmikon rapsuttelua ja risujen siivoamistakin on riittänyt.

Järveltä kuuluu kuikan huuto ja teeret pulisevat jossain kaukana suolla tai vielä jäässä olevalla järven lahdella. Lukemattomien pikkulintujen konsertti on parasta musiikkia kevät iltaan. Lintujen konsertoinnista huolimatta tyynen järven yllä lepää rauhaisa tunnelma.

Poikkeuksellisen läpimät ilmat ovat saaneet jäätkin osin lähtemään. Varmaankin ennätysaikaisin, kun jo huhtikuun puolella... Perheen uskaliaimmat kävivät jo heittämässä talviturkin rannan sulassa. Pieni kilpailu sai äidinkin päätymään järveen vauhdikkaasti ja pienimmäinen pulahti vähän heitti  talviturkin vahingossa kaatuessaan rantamatalaan. Ennen uimista kuului rannasta suuri molskahdus; ensimmäiset kutuhauetkin taitavat olla liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti