Sivut

18. lokakuuta 2015

Satovuosi lopuillaan



Niin on taas tullut yksi kasvukausi päätökseensä ja satovuoden loppuhetket on käsillä. Syksyä vielä eletään, mutta talvikin on jo ilmoitellut itsestään. Hiukan on saatu nähdä ensilumia ja pakkasta on muutamina aamuina ollut ihan reippaasti. Kipakoiden pakkasöiden jälkeen säät vielä lämpenivät ja ilman herra antoi vielä lisäaikaa talveen valmistautuville.
Sadonkorjuut on tehty
Yrttiviljelmien satokausi päättyi, kun kasvihuoneessa kasvaneista rosmariinista ja laventelista kerättiin sato talteen. Pitkä aika on vierähtänytkin siitä kun ne keväällä kylvettiin sisälle esikasvatukseen. Rosmariinin ja laventelin kylvö tehtiin ensimmäisten joukossa jo 5. maaliskuuta. Kuivat yrtit otettiin ulos kuivurista 14. lokakuuta, aikaa kului siis 223 päivää eli yli 7 kuukautta. Uudet rosmariinit saa laittaa kasvamaan jo 143 päivän päästä. Totta puhuen ei kyllä yhtään kiinnosta edes ajatella seuraavan vuoden viljelyksiä, mutta eiköhän jo kohta Joulun jälkeen ala uuden kasvukauden innostunut odotus.


Tuotantotilat laitetaan talveksi kylmilleen.
Kesän sadosta on vielä osa purkittamatta. Muutamassa päivässä on sekin tehty ja kuivaamo pistetään talvikuntoon. Tuotteet varastoon, siivous, työkalut talviteloille, vesien sulkeminen ja hetken hengähdys hiljaa nurkassa istuen. Nenässä leijuu vielä kesän yrttien tuoksu.

Kesämuisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti