4. helmikuuta 2014

Kasvihuoneen talvitarkastus


Remonttia pukkaa...

Kasvihuoneen muovit kestivät hyvin kaksi kesää, ensi kesäksi ne näkyy joutuvan uusimaan. Ihmeen hyvin ne kestivät kahden talven yli vaikka ei liene lumi ja pakkanen herkkua niille. Puurunko sen sijaan on vielä kasassa, tosin tämän talven lumet on niin vähissä, että ne nyt tuskin romahduttaa mitään rakennusta.


Meidän kasvihuoneemme on oikeastaan vain kausihuone koska siinä ei ole lämmitystä. Pääasiassa se on harrastuskäyttöä varten, kasvatamme siinä kesällä tomaatteja omaan käyttöön. Viime kesänä siellä kasvoi myös chilit jotka käytimme intilaisen mausteseoksen tekoon.

Viime kesä oli niin lämmin, että suurin osa chileistä ehti kypsyä kasvihuoneessa. Yleensä suurimman osan joutuu  keräämään vihreinä, pois hallalta turvaan. Kuvassa olevat chilit ovat vielä raakoja, ei tullut näköjään otettua kuvaa kypsistä vaikka komeita olivat.

2 kommenttia:

  1. Meillekin saatiin syksyllä hankittua pieni kasvihuone, ja kohtahan sitä voi jo ryhtyä ensi sato kauden taimia suunnittelemaan. Onko chili helppo juttu?

    VastaaPoista
  2. Ei sen chilin kasvatus ole vaikeimmasta päästä, mutta meni meillä monta vuotta opetellessa ennenkuin alkoi onnistua. Lämpöä se tarvitsee runsaasti ja jos kasvattaa ruukussa niin ruukun pitää olla iso. Minusta ne kasvaa parhaiten kasvihuoneen maapohjassa.

    VastaaPoista