Sivut

14. kesäkuuta 2014

Mansikkamaalla

Eilen saatiin tehtyä valmiiksi mansikantaimien istutusurakka. Vähän vajaat 800 mansikantaimea sai uuden kodin meidän pellolta. Taimien piti tulla jo torstaina, mutta niitä saikin odotella päivän pitempään. Vähän jo huoletti, että tulevatko perjantainakaan vai jäävätkö makaamaan johonkin terminaaliin viikonlopuksi.

Lajikkeiksi valittiin Polkaa ja Jonsokia. Polka taitaa olla tällä hetkellä suosituin lajike ja itsekin on ostettu torilta aina Polkaa. Jonsok puolestaan on aikainen lajike. Lajikkeiden valinnassa huomioitiin erityisesti talvenkestävyyttä.

Muovikatteen reijitykseen piti askarrella apuväline viemäriputken pätkästä. Toimi ihan kohtalaisesti, muovista putkenpäätä ei saanut viilattua veitsen teräväksi, mutta tulos oli ihan siedettävä. Pitää jatkaa kehitystyötä seuraavaa kertaa silmälläpitäen.

 

Mansikantaimien istutussyvyyden kanssa neuvotaan olemaan hyvin tarkka, ei liian syvään eikä liian matalaan. Meidän hankkimat paakkutaimet osoittautuivat helpoiksi istutettaviksi. Turvepaakussa taimi on jo valmiiksi oikealla korkeudella ja katsoi vain että paakun pinta tuli maanpinnan tasalle.



Pikkutaimista ei tänä kesänä vielä odoteta satoa, mutta näkyipä noissa olevan nuppuja, kukkia ja muutama raakilekin. Saa nähdä jos sittenkin saisi vähän maistiaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti