Sivut

20. tammikuuta 2015

Suunnittelua ja siementilauksia

Siemenkuvastoja alkaa tipahdella postilaatikkoon ja ensi kesän suunnittelu on syytä polkaista käyntiin vaikka sydäntalvi kiristelee otettaan ihan kunnolla. Puutarhalehdet ja kirjat kuuluvat tässä vaiheessa vuotta iltalukemisoon yhdessä siemenkuvastojen kanssa. Kirpputorilta joskus löytynyt vanha puutarhakirja on osoittautunut mielenkiintoiseksi luettavaksi ja siitä saa hyviä vinkkejä pienviljelyyn, kunhan vain jättää huomiotta mm. tuholaistorjuntaan liittyvät asiat (DDT:tä ja arsenikkia... huh!).

Pyrimme edelleen pitämään viljelyssä kattavan valikoiman vihanneksia, juureksia ja maustekasveja. Ensi kesänä saamme myyntiin myös ensimmäiset mansikat.

Otamme vijelyn suunnittelussa mielellään huomioon asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Jos haluat tilata meiltä jotakin erikoista tai suuremman määrän jotakin kasvista, yrttiä tai juuresta, niin ota yhteyttä ja sovitaan asiasta tarkemmin.

Siemenhankinnat tehdään pian, joten erikoisempien viljelykasvien kanssa kannattaa olla yhteydessä mielellään jo tammi-helmikuun aikana, luonnonlaheisesti(at)gmail.com. Pieniä toiveita toteutetaan helposti, mutta suuremmista määristä lienee syytä tehdä erikseen sopimusta. Voimme kerätä tilauksesta myös metsämarjoja ja tavallisimpia ruokasieniä.

Suurempien tuore vihannes- , marja- ym. erien toimitus onnistuu kauemmaskin esim. postin kylmäkujetuksella. Lähiseudulle voimme tuoda tuotteet vaikka kotiin tai voit tulla hakemaan tuotteet suoraan tilaltamme.

Meiltä voit tiedustella myös luonnonyrttejä jotka keräämme ja kuivaamme valmiiksi. Luonnontuotteita keräämme keruutuoteneuvojan ja metsänhoitaja/biologin ammattitaidolla.

Luonnonkeruutuotteiden saatavuudesta ei tietenkään tässä vaiheessa vielä ole varmuuttaa vaan kesä näyttää mitä saadaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti