Sivut

29. huhtikuuta 2015

Imetystä kuutamossa

Valostuvat kevätyöt tulee havainnoitua tavallista tarkemmin vauva-arjen yöheräilyjen myötä. Yövaloa ei enää juurikaan tarvitse muuten kuin aivan kesikyön tunteina, mutta viime yönä imetykset sujuivat hyvin kuun valossa. Pian ei kuutamostakaan pääse nauttimaan, kun pimeää ei juuri ole.

Valostuvat kevätyöt on vain yksi etenevän kevään merkki. Eilen pihaan pyrähti parvi rastaita ja lintujen sirkutus nousi aivan uudelle tasolle. Myös mehiläiset lähtivät eilen pesästään. Sitä onkin jo odoteltu, että milloin ne tekevät keväisen puhdistuslentonsa. Nyt se on tehty ja seuraavaksi pitäisikin käydä vaihtamassa pesään puhdas pohja ja samalla hieman tarkastella pesän tilannetta.

Kevään merkki kai sekin, että eilen kävin ensimmäistä kertaa pellolla sitten hankikelien, sinne pääsee jo ilman lumikenkiä! Tai pääsi ainakin eilen. Sopivasti vapuksi saatiikin kunnon takatalvi ja kevätmyrsky. Saavat mehiläisetkin pärjätä vielä joitakin päiviä ennen hoitotoimiin ryhtymistä. Piha on illan aikana muuttunut valkoiseksi ja aamuksi lunta on kai luvassa ihan kiitettävä määrä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti