Sivut

4. marraskuuta 2014

Ruokavinkki: vaihtelua perunamuussille

Vähemmän tärkkelyspitoinen ja runsaskuituisempi palsternakka antaa mukavaa vaihtelua perinteiselle perunamuussille. Palsternakka ei ole kovin voimakas maultaan, mutta keventää ja kuohkeuttaa muussia perunan joukossa. Perinteisesti palsternakkaa on käytetty keittojuureksena, mihin se sopii myös erittäin hyvin.

Palsternakka on perinteinen keittojuures, mutta sopii hyvin soseeksi perunan kaverina.


Perusohje peruna-palsternakkasoseelle
Käytä paslternakkaa noin kolmasosa perunan määrästä.
Pese ja kuori juurekset, ja pilko ne kattilaan. Keitä hyvin kypsäksi. Perunaksi käy hyvin jokin jauhoinen lajike kuten mateli tai musta.
Kaada vesi pois ja survo juurekset, lisää maitoa vähitellen, jotta muussista tulee sopivan notkeaa. Voit halutessasi hienontaa muussin sähkövatkaimella, jolloin peruna ja palsternakka sekoittuvat tasaisesti ja muussista tulee kuohkeampaa. Mausta suolalla ja makusi mukaan yrteillä, esimerkiksi perslija käy hyvin.

Sose maistuu hyvin esimerkiksi lihapullien tai nakkien kanssa, tai sopii lisuukkeeksi vaikka hinommallekin aterialle näin metsästysaikaan esimerkiksi hirvipaistin kaveriksi. Väriä lautaselle tuo puolukka,- pihlajanmarja- tai karpalo sose.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti