Sivut

26. marraskuuta 2014

Tuotekehitystä

Joulumyyjäiset lähetyvät kovalla vauhdilla ja tuotteiden saaminen myyntikuntoon on ollut tärkein urakka viime aikoina. Lisäksi on kuitenkin varattu aikaa tuotekehitykseen.

Eilinen päivä meni tuotteiden pussittamisen lisäksi tee- ja maustesekoituksia maistellessa. Tavoitteena on löytää hyviä uusia tuotteita, joita voidaan suunnitella sitten ensi kesän viljelyyn.

Yrttien punnitseminen on tarkkaa puuhaa.
 
Riistamausteesta löytyi varsin lupaava sekoitus, samoin eräänlaisesta keittomausteesta. Jälkimmäisen tuotteen nimi on vielä mietinnässä. Tarkoitus on tehdä tuote, jolla voi korvata perinteiset liha- ja kasvisliemikuutiot. Tuote käy siis mausteeksi keittoihin ja liemiin, mutta yhtä lailla sitä voi käyttää muussakin ruuanlaitossa. Useimmissa liemikuutioissa on selleriä, mikä allergisille aiheuttaa ongelmia. Meidän liemijauheessa makua on haettu selleriä muistuttavasta lipstikasta sekä kuivatusta sipulista. Suolan jokainen voi lisätä ruokaan makunsa mukaan, joten suolattomana tuote sopii hyvin myös pienten lasten ruuan maustamiseen. Jälleen kerran kävin niin, että kolmas kerta toden sanoo eli vasta kolmannella sekoituksella löytyivät oikeat suhteet yrteille.

Pitsamauste sekoitettiin ja purkitettiin jo alkuviikosta.

Erilaisia teeyrttejä maisteltiin jonkin verran, mutta läpimurtoa sillä saralla ei vielä syntynyt. Suunnitelmissa onkin jo toinen kehittely päivä, jolloin voidaan keskittyä teeskentelyyn ihan täysillä. Joitakin hyviä ideoita jo syntyi, mutta testaaminen jäi vielä vähän kesken.

Ensimmäiset joulumyyjäiset ovat itsenäisyyspäivänä ja vielä pitäisi tehdä joillekin tuotteille etikettejä ja muuta pientä valmistelua. Jännittävää aikaa tämä kuitenkin, kun tontut kurkkivat ikkunoista ja kiirettä pitää varmasti muuallakin kuin joulupukin pajalla. Pian päästään myös joulukalenterin luukkuja aukomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti