Sivut

16. toukokuuta 2014

Sade- ja sairasteluviikko

Sääennusteen lupailemat lämpimät ja aurinkoiset säät näyttävät koko ajan karkaavaan huomiseen, ja taas huomiseen. Tämä viikko on mennyt sisätöissä ja sairastaessa, joten oikeastaan sateet eivät ole haitanneet. Tänään on sentään satanut vettä, eikä lunta kuten keskiviikkoaamuna. Aamu tosiaan valkeani tuolloin varsin valkoisena, kun maassa oli 5 cm lunta!

Keskiviikkoaamun 14.5.2014 maisema.

Huomiseksi, lauantaiksi ennuste näyttää jo 17 astetta lämmintä ja aurinkoista, mikä tuntuu tämän sateisen ja kylmän (+6 astetta) päivän jälkeen melko uskomattomalta.

Pellolla ei ole tullut paljon oltua, mutta lapset ovat kuitenkin kylväneet retiisit omalle pikku penkilleen ja itse kylvin keto-orvokin siemenet. Seuraava urakka olisikin penkkien kunnostus ja sitten ensimmäisten vihannesten kylväminen. Mansikka- ja yrttipenkkien tekoon oli tarkoitus ryhtyä tänä viikonloppuna, mutta koko viikon sateiden jälkeen pelto on niin märkä, että päätettiin siirtää traktorityöt ensi viikkoon.

Rakennuslupa elintarviketilalle yrittien kuivaamiseen saatiin lopulta, joten sekin urakka pitäisi aloittaa pikimmiten. Kuvia sitten sitä mukaan kun projekti etenee.

Taimet kasvavat sisällä omaan tahtiinsa, osa hitaasti ja varmasti, osa taas melkoisella vauhdilla. Sormet on saanut multaan vesisateista huolimatta taimia kouliessa, mm. parsakaalit pääsivät tällä viikolla suurempiin purkkeihin.
Taimien karaiseminen kuistilla pitäisi varmaan aloittaa pian, kun yöpakkasetkin ovat kai loppumassa.

Purjot ovat kasvaneet hyvin.

Ruusukaalit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti