Sivut

19. toukokuuta 2014

Viljelyt vauhtiin

Kesäisen sään myötä pellolla möyriminen pääsi toden teolla vauhtiin viikonloppuna. Tehtiin ensimmäiset kylvöt avomaalle ja jatkaa pitäisi edelleen.

Lauantaina sain kylvettyä kamomillan ja Mikko teki mustajuurelle penkit valmiiksi.


Kamomillan kylvö.
Penkit mustajuurelle.
Mustajuuri vaatii pehmeän maan, jotta sen saa nostettua ehjänä, eikä se haaroittuisi. Tämän takia kokeiltiin sellaista, että kaivettiin ensin oja, joka sitten peitettiin ja kohotettiin kohopenkiksi pehmeällä mullalla. Toivottavasti nyt mustajuuri kasvaisi suorana ja sen saisi kerättyä katkeilemattomana.

Mustajuuren siemenet.
Sunnuntaina saatiin sitten mustajuurikin kylvettyä.

Kasvu on lähtenyt sateiden jälkeen nyt vauhdilla käyntiin, kun säät todellakin lämpenivät. Muutamia otoksia kasvimaalta.


Lipstikka

Raparperi

Lehtikomposti pajusta.
Tämän kevään pajuprojektina syntyi kompostikehikko kasvimaan lehtikompostiksi. Rantapellolla riittää kyllä pajua, joten pitää yrittää keksiä sille hyötykäyttöä. Tässä kuvassa projekti on vielä vähän viimeistelemätön, ja vielä jäi eilen illallakin muutama pystytolppa lyhentämättä.

Korvasieni
Ehdittiin sitä viikonloppuna metäsässäkin piipahtaa ja vajaa ämpärillinen löytyi kevään sieniherkkuja. Meidän perheessä näillä herkuttelee kyllä ainoastaan isäntä, mutta kiva niitä on kuitenkin kerätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti